Techniek

Ik maak graag grote schilderijen met acryl en aquarellen met gemengde techniek.Bij beiden gebruik ik een aantal onortodoxe methodes om meer expressiviteit en structuren te krijgen. De acryl en olieverf worden soms pasteus en dik en soms dun en vloeibaar als aquarel gebruikt .Daarnaast gebruik ik monotype om structuren over te brengen.  

                          Rotsen aquarel met gemengde techniek 65-80, zie   galerie landschap aquarel

U ziet hier rotsen geschilderd met aquarel en hieronder met acryl en monotype . zoals u ziet  schilder ik  ook met aquarel zeer expressief ,met toevoegingen van aquatones en oostindische inkt.Terwijl aquarel meestal een wat zoete techniek is. Bij acrylschilderijen werk ik ook met monotype op doek om zo mooie structuren te krijgen.

                          Rotsen acryl met monotype op doek  80-120, ,meer landschappen

ik werk graag naar aanleiding van het landschap en wel in een landschap zonder veel aanwezigheid van de mens, zoals Ijsland ,woestijnen in Amerika en het midden Oosten ,Schotland en Ierland,  De woestijn  is leeg ,woest met diepe schaduwen in de kloven , zandduinen, vlaktes en vooral met prachtige warme kleuren, Je kan er in dwalen ,en dat wil ik ook met mijn schilderijen bereiken. In woestijn gebieden in het midden oosten en Amerika heb veel schetsen gemaakt en die heb ik in mijn atellier  uitgewerkt.De schilderijen bestaan uit een aantal lagen met acryl , monotype en olieverf.Door de gelaagdheid krijg je diepte en dramatiek.  In Frankrijk zijn er ook een aantal plekken waar ik graag kom om te schilderen ,zoals Bretagne,de Pyreeeën en de Provence.Ik heb er een aantal jaren een zomercursus gegeven.

                           Landschap ,detail ,hier heb ik gewerkt met acrylinkt

 

 

Aquarel met gemengde techniek

 

Aquarel met gemengde techniek ,de dans. Om de expressie te vergroten gebruik ik ook oostindische inkt en vetkrijt. en aquatones,  klik hier voor galerie aquarel mensfiguren. Ook vindt u meer aquarellen op kunstinzicht (klik hier)

Met acryl en mixed media maak ik portretten van willekeurige personen waarin ik schrijf om de geschiedenis van een mens te laten zien ,wij zijn een optelsom van alles wat we in ons leven meemaken, klik hier voor galerie mensfiguren

Als u en/of uw schilderclub belangstelling heeft voor mijn manier van werken , hezij met aquarel en gemengde techniek ,hetzij acryl en monotype , dan kunt u een workshop aanvragen  nagtegaal.marjan@gmail.com