In deze groep zitten kleurrijkke schilderijen waar de abstracte en architecturale elementen overheersen.Ook hier is het proces tijdens het werken een belangrijk onderdeel van het schilderij

uit 2009 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

time to walk away

time to walk away

2019

Een abstract schilderij met collage elementen.Naast abstracte elementen zijn erv ook transfers in het schilderij verwerkt van de 19e eeuwse fotograaf van beweging Muybridge.  

ancient times

ancient times

2018

Een acryl geinspireerd door oude culturen . De kleuren zijn warm : rood ,bruin en zalm kleur.  Deze worden getemperd met grijs en zwart. Het tweeluik is gemaakt op papier . U kunt deze door mij laten inlijsten. Als u het zelf doet  kunnen we de prijs aanpassen .

ancient times 2

ancient times 2

2018

Een schilderij (deel van tweeluik ) geinspireerd door structuren en oude culturen . De kleuren zijn warm ,rood ,bruin en zalmkleur. Deze worden getemperd door grijs en zwart.. Het schilderij is gemaakt op papier en ik kan hem voor u inlijsten. Als u het zelf doet ,kunnen we de prijs aanpassen..

Ook hou ik van je schaduw

Ook hou ik van je schaduw

2018

Een abstract schilderij met herkenbare  en mythologische elementen , zoals een vage figuur op de voorgrond ,letters en krante artikelen  Maar alles is ondergeschikt aan de compositie. De kleuren zijn  wit ,grijs ,rood en wat zwart.

rotsblokken

rotsblokken

2017

Een stukje van de rotsbodem, fascinerend  van kleur, vorm en vooral structuur Naast acryl verf ,heb ik montype met olieverf gebruikt. In zwarte baklijst

rotsen

rotsen

2017

Een schilderij in blauwgroene tinten van rotsen, stenen en grassen.Naast acryl heb ik ook gewerkt met monotype (olieverf) ,waardoor er veel structuur is ontstaan.

Waaien

Waaien

2015

Een abstract werk met blauwe vlakken en rode accenten. Daarnaast zie je witte vlakken die als het ware wegwaaien. Het schilderij is ingelijst in een moderne witte aluminium lijst.  

nachtwandeling

nachtwandeling

2014

Een groot schilderij van 130-150 met kleine figuren als schimmen in de nacht. 

de vlaggedrager

de vlaggedrager

2009

Een groot en vrolijk schilderij ,waarop in witte lijnen 2 figuurtjes te zien zijn ,die allebei een vlag dragen ,de een wat groter dan de ander.Verder zijn er handen (als teken van helpen) te zien. 

onderhuids

onderhuids

2014

Een langwerpig doek met schedels en een gezicht waar je ook de halswervels kunt zien.Letterlijk kruip ik onder de huid en laat schedels en hersenen zien.

Het verlangen te vliegen

Het verlangen te vliegen

2011

Een abstract tweeluik  in grijsblauwe kleuren ,Ook hier heb ik transfers gebruikt van kruiswoord raafdsels ,maar het hoofdmotief is toch een beweging naar boven ,vandaar de titel.De schilderijen zitten in 2 houten baklijsten.

kruiswoordraadsel

kruiswoordraadsel

2011

Een tweeluik met een abstracte compositie en met transfers van kruiswoordraadsels  in blauwachtige kleuren.

Raadsels

Raadsels

2014

Een schilderij over het oplossen van kruiswoordraadsels , naast abstracte kleurvlakken in roze en blauwgroen zijn zwart -wit blokjes te zien en een transfer ,wat woorden in spiegelschrift oplevert.

ik hou van je schaduw

ik hou van je schaduw

2015

Een schilderij met  een combinatie van abstracte en figuratieve elementen . Ik heb transfers van gezichten gebruikt ,die door de verflagen heen schemeren.De belangrijkste kleuren zijn bordeau rood en turqoois blauw,naast grijzen. Het schilderij gaat vooral over mensen uit ons verleden ,we zien ze niet meer duidelijk,maar ze schemeren in onze gedachten.

peace of the past 2

peace of the past 2

2014

Dit is deel 2 van hetzelfde tweeluik en ook deze kan goed alleen.gemengde technieken (inkt , krijt , acryl  en collage )Ook op dit schilderij zijn fracties van gezichten te zien uit de oudheid te zien,die ik heb overgebracht met découpage.Het schilderij bevindt zich in de kunstuitleen van galerie Meander in Zevenaarhttp://www.galerie-meander.nl/

nieuws van de dag

nieuws van de dag

2013

Op dit schilderij heb ik de transfers van krantenartikelen en letters van de krant als ritme in het schilderij gebruikt.  Dit schilderij heeft verder voornamelijk abstracte elementen.